mercredi 3 août 2016

Preview Olympische Spelen 2016 : Dennis Goossens is klaar om de ringen te veroveren!

Met nog enkele dagen te gaan voor de start van de Olympische spelen, is het tijd om ons aan een kleine voorspelling te wagen. Wat kunnen we verwachten van onze gymnasten? We bijten de spits af met onze "Lord of the Rings": Dennis Goossens.

Credit: Mathias Hikketik
Dennis Goossens is de eerste vertegenwoordiger van Team Belgym die de Olympische Arena zal betreden. Aangezien hij de enige Belgische gymnast is, zal hij zijn wedstrijd in een gemengde groep turnen met gymnasten uit Letland, Israël, Colombia, Wit-Rusland, Chili en Turkije. Deze groep treedt aan in de eerste subdivisie (van drie) op zaterdag en start de wedstrijd op de brug met gelijke leggers. Dennis' beste toestel zijn de ringen, hij zal zich in Rio dan ook enkel op dit toestel toeleggen.

2016 was tot nu toe al een succesvol jaar voor de jonge gymnast. Hij behaalde twee wereldbekerfinales, in Cottbus won hij bovendien brons. Hij turnde ook de finale op de Europese kampioenschappen en behaalde er de 7e plaats. Dennis behaalde zijn olympische selectie op het Open Nederlands kampioenschap in Rotterdam waar hij een monsterscore van 15.8 behaalde en zo voldeed aan de door de federatie vooropgestelde selectienorm. Twee weken later demonstreerde hij zijn bloedvorm opnieuw in Heerenveen en behaalde 15.55 .

Credit: Gymfed

Dennis was de eerste van de gymnasten die naar Rio vertrok. Hij stapte al op 25 juni op het vliegtuig. Hij mocht als eerste proeven van de sfeer in het Olympisch dorp en  de geweldige foto's die op de gymfed site verschenen, bewijzen dat hij geniet van zijn olympisch leventje. 

Credit: Gymfed

De competitie op de ringen is groot aangezien heel wat gymnasten zich in dit toestel specialiseren. De strijd om het goud zal wellicht gaan tussen de Griek Eleftherios Petrounias, de Braziliaan Arthur Zanetti en de Chinees Hou Yao.  Ook onze Lord of the rings is echter klaar om de strijd aan te gaan. 

Het zal zeker niet makkelijk zijn om een finaleplaats in de wacht te slepen maar als Dennis het niveau haalt dat hij de voorbije weken haalde, behoort een plek in de finale zeker tot de mogelijkheden.  Daarmee zou hij de allereerste Belgische gymnast zijn die een olympische finale zou turnen. Daarmee bewijst hij ook dat ook het Belgische mannenteam op de wip zitten. Aangezien Dennis slechts 22 is, zal deze olympische ervaring ook een enorme boost zijn voor het vervolg van zijn carrière. 

Wanneer kan je Dennis aan het werk zien? (Belgische tijd)
* Zaterdag 06/08 - Kwalificaties
Subdivisie 1: 15:30-18:00  Dennis zal rond 17:00 in actie komen op de ringen.
Subdivisie 2: 19:30 - 22:00
Subdivisie 3: 23:30 - 02:00

De Finale aan de ringen wordt op 15 augustus geturnd om 19 u

Coverage:
De Belgische TV zou de kwalificaties moeten uitzenden. De VRT en RTBF hebben de rechten voor België.  Indien de kwalificaties niet op TV uitgezonden zouden worden, zouden ze op de website te zien zijn.  Florence houdt ons zeker op de hoogte eens de link beschikbaar is. Ze zal ons ook heel de dag op de hoogte houden via Facebook en Twitter van Dennis' prestaties en van zijn ranking wanneer de kwalificaties vorderen. Verlies deze kanalen dus niet uit het oog en veel succes aan Dennis!

Volledig competitieschema vind je hier

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire