lundi 20 juin 2016

Het (open) NK 2016: de laatste olympische kwalificatiewedstrijd!

Zaterdag zullen onze gymnasten deelnemen aan het Open Nederlands kampioenschap, voor hen de laatste kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de olympische spelen. Op 29 juni zullen het meisjesteam en de mannelijke deelnemer bekend gemaakt worden. Lees hier meer over de selectieprocedure.


KNGU.nl

Binnen 10 dagen zullen we eindelijk weten welke gymnasten België zullen vertegenwoordigen op de Olympische spelen. Eerst moeten de gymnasten nog aan de bak voor hun laatste kwalificatiewedstrijd. 

Op zaterdag zullen ze deelnemen aan de open Nederlandse turnkampioenschappen. Als ze aan de verwachtingen voldoen, kunnen ze zich rechtstreeks kwalificeren voor het team. Indien ze dat niet doen, moeten ze wachten tot 29 juni om te weten of ze zich al dan niet wisten te plaatsen. 

Bij de heren zullens Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Daan Kenis (Turnkring de Eik Lommel), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Dennis Goossens (Turnkring Kerels Waasmunster), Siemon Volkaert (Gymmax Dendermonde) en Kristof Schroé ('t Spagaatje Hoogstraten) strijden voor het Olympische ticket. 

Ze kunnen zich op 3 manieren kwalificeren voor de Olympische Spelen:
* Er wordt voorrang gegeven aan de toestelspecialisten. Ze moeten een bepaalde scoren halen om het Olympische ticket in de wacht te slepen: 15.31 aan de vloer, 15.382 aan het paard met bogen, 15.588 aan de ringen, 15.088 als gemiddelde voor beide sprongen, 15.544 aan de brug met gelijke leggers en 15.033 aan het rek.
* Wanneer een gymnast echter all-round 87.281 scoort, gaat het ticket naar hem.
* Wanneer geen van beide voorgaande voorwaarden vervuld worden, gaat het ticket naar de beste allrounder. 

Wanneer meerder gymnasten aan de criteria zouden voldoen, beslist de federatie welke gymnast België zal vertegenwoordigen en stuurt zijn naam ter goedkeuring door naar het Olympisch comité. 


Credit: Gymfed
Bij de meisjes komen nog 9 meisjes in aanmerking voor het team (5 gymnasten en 3 reserves): Julie Croket (Gymmax Dendermonde), Senna Deriks (Gymgroep AS), Nina Derwael (Sta  Paraat Hasselt PHH), Rune Hermans (Gym Haacht), Axelle Klinckaert (Gymmax Dendermonde), Julie Meyers (Sta Paraat Hasselt PHH), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Laura Waem (Sportiva Sint Gillis Waas). Jelle Beullens (De Gympies Keerbergen) moet opnieuw geopereerd worden aan haar voet en komt dus niet meer in aanmerking voor een selectie. We wensen haar veel succes en een spoedig herstel!

De meisjes turnden vorige vrijdag een onderlinge test en het NK is hun laatste kwalificatiemoment. Wanneer een gymnaste in Rotterdam meer dan 56 punten zou halen, plaatst ze zich automatisch voor het team. De definitieve selectie zal 29 juni bekend gemaakt worden, samen met de naam van de mannelijke deelnemer.

Nadien gaan de gymnasten op stage naar Toulouse en turnen ze een vriendschappelijke interland tegen Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Roemenië. 

Credit: Gymfed
Alles wat je moet weten over het open NK
Wanneer? 
25 juni om 15u15

Waar? 
Ahoy Rotterdam
Ahoy weg 10
Rotterdam

Ik weet niet of er livestream of livescore is maar Florence zal in Rotterdam zijn en ons op de hoogte houden. 

Dit is de officiële website.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire