samedi 4 juin 2016

EK 2016: Rinke en Maellyse eindigen in top 15!

Gisteren kwamen twee Belgische gymnasten in actie tijdens de all-roundfinale. Ze wilden het even goed doen als tijdens de kwalificaties en ze deden meer dan dat!

Credit: Full Time Gymnastics
Rinke Santy en Maellyse Brassart kwamen in actie in de derde groep met de gymnasten die tussen de 13e en 18e plaats de finale binnenkwamen. (Rinke eindigde 15e, Maellyse 16e tijdens de kwalificaties). De derde groep begon haar wedstrijd aan balk, dat is nooit een makkelijk toestel om de wedstrijd aan te beginnen. Maellyse kwam bovendien als eerste gymnaste in actie.

Ze wilde haar prestatie van de kwalificatie overdoen maar ze viel jammergenoeg bij haar acrobatische serie van flik-flik-open salto. De rest van haar oefening was echter goed en ze scoorde toch nog 12.400. Rinke kwam meteen na Maellyse aan de beurt. Zij turnde een stabiele balkoefening met een flikflak open salto, een rugwaartse salto en een gehoekte Gaynor-afsprong. Ze scoorde 13.066.

Op vloer scoorde Rinke 12.600. Ze maakte geen fouten maar haar moeilijkheid is nog niet zo groot. Ze turnde een dubbel gehurkte salto, een anderhalve schroef gevolgd door gehoekte salto voorwaarts en een dubbele schroef als eindreeks. Vloer is Maellyse favoriete toestel en dat zie je tijdens haar oefening. Ze moest een grote pas naar voor zetten bij de landing van haar dubbel gehurkte salto maar haar combinatie van anderhalve schroef rondat flik dubbelschroef zag er keurig uit. Ze scoorde 12.733.

Aan sprong toonden beide meisjes een yourchenko met volledige schroef. Maellyse scoorde een prachtige 14.200, Rinke kreeg 13.800.

Ze beëindigden de wedstrijd aan brug. Geen van beiden maakte grote fouten maar er is nog ruimte voor verbetering. Maellyse had hier en daar wat last om haar benen mooi gesloten te houden. Ze toonde een Maloney (buckum-shapo), gevolgd door een paksalto, een gehoekte yaegher en een dubbel gehoekte salto als afsprong. Ze kreeg 12.500 van de jury. Rinke werkte over het algemeen netter, zij toonde een hoge yaegher en originele dubbele schroef als afsprong. Zij werd beloond met 13.133.

Credit: Full Time Gymnastics
Rinke was één van de weinige gymnasten die geen grote fouten maakte tijdens deze finale. Ze eindigde 7e met een totaal van 52.599. Daarmee evenaart ze de prestatie van Bérengère Fransolet in 2012. Het beste all-roundresultaat bij de junioren was de 6e plaats van Gaelle Mys in 2006. Zonder de val van balk, had Maellyse ook haar plaatsje binnen de top 8 gehad, toch moet ze zichzelf geen verwijten maken. Ook een 14e plaats is een mooi resultaat voor een 14-jarige.

All-roundklassement junioren
1. Elena Eremina (RUS) 54.550
2. Lynn Genhart (SUI) 54.365
3. Martina Basile (ITA) 54.266
...
7. Rinke Santy (BEL) 52.599
14. Maellyse Brassart (BEL) 51.833

credit: UEG

Morgen is het de laatste wedstrijddag in Bern. We zullen Gaelle Mys op de voet volgen tijdens de balk- (12u20) en vloerfinale (12u55).

Resultaat hier
Videos hier

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire