dimanche 14 août 2016

Olympische Spelen 2016: Nina Derwael 19e in de all-roundfinale!

Donderdag was het weer een magische dag voor onze gymnasten en vooral voor Nina Derwael aangezien ze mocht aantreden in de all-roundfinale. 

Credit: Belga
Nina begon aan vloer en dat deed ze uitstekend. Ze turnde opnieuw een stabiele oefening en werd beloond met 13.773, 2 tienden hoger dan tijdens de kwalificaties. Ze imponeerde het publiek met haar expressieve choreografie, onder andere ook winnares van een zilveren olympische medaille, Samantha Peszek uit de Verenigde Staten.



Vervolgens ging Nina naar sprong waar ze een zuivere yourchenko met volledige schroef liet zien. Ze scoorde 13.966.

Daarna ging het naar Nina's beste toestel: brug. Ze blonk uit en haalde met 15.300 de op één na hoogste score op brug. Ze moest enkel de latere olympische kampioene aan de brug, Aliya Mustafina laten voorgaan. Deze prestatie toont eens de meer aan dat Nina haar plek in de finale verdiende, ware het niet dat ze in de eerste subdivisie aan moest treden en daardoor een lagere score kreeg dan verdiend. Ook de Chinese Fan Yilin was daar het slachtoffer van en zag de brugfinale aan haar neus voorbij gaan. Kijk zelf hoe geweldig Nina was op volgende beelden.

Credit: FFG
Haar laatste toestel was balk, altijd een moeilijk toestel, hoe goed je ook voorbereid bent. Een klein moment van verstrooiing en je staat naast de balk. Nina moest als allerlaatste gymnaste aan de bak, nadat Simone Biles zich met een schitterende grondoefening van de gouden medaille verzekerde. Alexandra Raisman en Simone Biles stonden het USA-scanderende publiek toe te wuiven. In deze kolkende sfeer moest Nina de balk nog op, een aartsmoeilijke opdracht die helaas niet helemaal naar wens verliep. Ze moest bij haar acrobatische serie van de balk. Daardoor verloor ze helaas 8 plaatsen in het algemene klassement maar dit doet niets af van haar prachtige prestatie van donderdagavond. 

Credit: Belga
Ze werd op 16-jarige leeftijd met 56.299 19e in de all-roundfinale van de Olympische Spelen. Dit is de beste ranking ooit behaald door een Belgische gymnaste in een olympische all-roundfinale. We hebben het al vaak gezegd de voorbije jaren maar er werd weer geschiedenis geschreven. Proficiat Nina, Yves, Marjorie en team! 

Resultaat hier
Videos hier

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire