mardi 9 août 2016

Olympische Spelen 2016: Historische ringenfinale voor Dennis Goossens!

De Olympische Spelen begonnen vrijdag officieel. Voor onze gymnasten was er echter geen tijd om te feesten, Dennis Goossens moest zaterdag immers reeds in de eerste subdivisie aan de bak. Hij had slechts één doel voor ogen: een plaats in de toestelfinale in de wacht slepen.

De jonge gymnast van TK Kerels Waasmunsters kwam enkel in actie aan de ringen. Dat hij zijn oefening tot in de puntjes beheerst had hij de laatste weken al vaker laten zien. Het moeilijkste deel voor hem was  het wachten. Eerst moest hij in de eerste subdivisie 4 rotaties lang wachten voor hij in actie mocht komen, nadien moest hij nog eens twee volledige subdivisies uitzitten voor hij wist of hij een plek in de finale kon veroveren.

Een mens zou van minder stressen maar Dennis toonde zich sterk. Zijn doel was om in de rangschikking zo dicht mogelijk bij de absolute favorieten, de Europese kampioen  Eleftherios Petrounias uit Griekenland en olympisch kampioen Arthur Zanetti uit Brazilië te eindigen. Zij turnden beiden in zijn subdivisie. Dennis slaagde in zijn opzet, met een score van 15.366 plaatste hij zich als derde na de eerste subdivisie, voor de Nederlander Juri van Gelder, één van zijn belangrijkste tegenstanders.

In de volgende subdivisie kwam de grootste tegenstand van Samir Ait Said uit Frankrijk. De Fransman plaatste zich met 15.566 ook voor Dennis maar hij kwam zwaar ten val tijdens de volgende rotatie aan sprong. Samir liep een dubbele open beenbreuk op en kan logischerwijs zijn finale niet turnen. Dit is een echte afknapper voor de man die aan de ringen een medaille in de wacht hoopte te slepen.

De laatste subdivisie was wellicht de meest stresserende. Zowel de Oekraïners Oleg Vernaiev en Igor Radivilov, de Chinezen Yang Liu and Hao You en de Rus Denis Ablyazin waren geduchte tegenstanders en streden mee voor een plek in de finale. Uiteindelijk konden slechts drie van hen zich voor Dennis plaatsen waardoor hij zich verzekerde van een plekje in de finale.