samedi 20 août 2016

Tokio 2020: trainen en dromen ...

"Deelnemen aan de Olympische Spelen.", een droom van heel wat zo niet alle atleten. Getuige zijn van prachtige prestaties en ervaringen, wakkert die droom natuurlijk aan. 

Credit: Jade Vansteenkiste, Fien Engels, Julie Vandamme


Met prachtige beelden van hun "senioren" op het netvlies gebrand, zijn heel wat jonge gymnasten begonnen aan hun 'trip naar Tokio'. De trip is nog lang en wellicht ook keihard maar de laatste jaren hebben we geleerd dat een team om de trip mee te delen van groot belang is. Daarom is het zo mooi om zien dat ook onze jonge gymnasten van deze boodschap doordrongen zijn.

Het teamgevoel wordt al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd. De gymnasten uit de verschillende regiocentra trainen geregeld samen tijdens de weekends en vakanties. Zo worden ze een hechte groep gymnasten en trainers die samen werken aan de volgende Olympische campagne.

De generatie 2024 samen op stage in Brugge.
Credit: Joke Mertens. 


De weg is nog lang, verschillende gymnasten zullen de weg moeten verlaten, anderen zullen er misschien plots alsnog toegang toe krijgen. Zolang er naar de droom en in de teamgeest geleefd wordt, kan het enkel een ervaring zijn waar eenieder sterker uitkomt. Misschien niet onmiddellijk maar wel op lange termijn. Axelle Klinckaert vindt 4 jaar niet lang als je hard traint maar op sommige dagen zullen die 4 jaren heel lang lijken. Dat weten we allemaal en net op die dagen, zijn je teamgenoten, ouders en supporters er om je een riem onder het hart te steken! "Niet opgeven en dromen!" en op een dag zullen jij en/of je vrienden en vriendinnen ook olympische atleten zijn. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire