jeudi 4 août 2016

Preview Olympische Spelen deel 2: Team Belgym wil schitteren in Rio!

Gisteren wierpen we een blik op wat we van Dennis Goossens kunnen verwachten, vandaag is het de beurt aan het damesteam. 

Credit: Rune Hermans
Yves Kieffer heeft het al meermaals herhaald: België is niet in Rio om de hoop te vergroten.  Het team wil bewijzen dat haar kwalificatie geen toeval was en dat ze een land zijn waar rekening mee gehouden moet worden. De blessure van Axelle Klinckaert, enkele weken voor de Olympische Spelen, was natuurlijk een tegenvaller voor het team maar Team Belgym kan wel tellen op andere uitstekende gymnasten. Rune Hermans, in het selectietraject geplaagd door rugpijn, kwam het team vervoegen. 

Het team bestaande uit Senna Deriks, Nina Derwael, Rune Hermans, Gaelle Mys en Laura Waem, start haar wedstrijd aan de brug in de allereerste subdivisie (van vijf) op zondag. Ze turnen in dezelfde subdivisie als China en gemengde groepen met onder andere de levende legende Oksana Chusovitina uit Uzbekistan, de Australische Larissa Miller en de Olympische kampioene aan sprong van 2008 Hong Un-Jong.  Het zou een nadeel kunnen zijn dat de meisjes in de eerste subdivisie aan hun beste toestel beginnen omdat de scores in de eerste subdivisies doorgaans lager liggen dan in de latere subdivisies maar ze zullen desalniettemin turnen voor wat ze waard zijn.

Credit: Nina Derwael

De top 8 halen om de teamfinale te turnen zal heel moeilijk worden voor de meisjes. Om in de buurt te komen zullen ze een foutloos parcours moeten turnen.  De meisjes turnden vandaag hun podiumtraining en nu is het aan de coaches om de opstelling voor de kwalificatiewedstrijd uit te dokteren. Met 5 all-round gymnasten die qua scores dicht in mekaars buurt liggen, zal het er voor Yves Kieffer en Marjorie Heuls op aan komen om de perfecte combinatie te vinden tussen sterktes, stabiliteit, uitvoering en moeilijkheid om het best mogelijke resultaat te behalen. Iets waar ze ongetwijfeld al maanden aan sleutelen. 

Hier volgt onze voorspelling van de opstelling:
Sprong: Derwael, Deriks, Hermans, Mys 
Brug: Hermans, Deriks, Waem, Derwael
Balk: Hermans, Derwael, Waem, Mys
Vloer: Waem, Derwael, Hermans, Mys

Yves Kieffer bevestigde aan Sporza dat Derwael en Hermans all-round zullen turnen. Dan blijft het nog gissen of Laura Waem of Senna Deriks aan sprong in actie zullen komen. Dat Senna Deriks brug zal turnen, lijkt vast te staan. Senna turnde op het test-event immers nog de toestelfinales aan brug en van Gaelle Mys is geweten dat brug haar minst favoriete toestel is. 

België maakt het meeste kans op finaleplaatsen in de all-roundfinale. Derwael en Hermans zullen zich proberen te kwalificeren voor de finale en wanneer ze op niveau turnen, moet dat in ieder geval mogelijk zijn. Een foutloze oefening aan brug zou Nina Derwael ook in de toestelfinale kunnen brengen. Ze heeft in ieder geval de moeilijkheid (6.6) om een finale te behalen, haar uitvoering is doorgaans ook erg goed. Het komt er natuurlijk op aan om de best mogelijke oefening te laten zien op het moment dat het telt. We duimen in ieder geval. 

Credit: Gymfed
Tijdschema (Belgische tijd)
* Zondag 07/08 Kwalificaties
Subdivisie 1: 14.45 - 16.15 (België start aan de brug)
Subdivisie 2: 16.30 - 18.00
Subdivisie 3: 19.30 -
Subdivisie 4: 22.30 - 00.00
Subdivisie 5: 01.30 - 03.00

* Dinsdag 09/08 Teamfinale 21:00-22:55
* Donderdag 11/08 All-roundfinale 21:00-22:55
* Zondag 14/08 Toestelfinale brug 19:00-22:00

Coverage
Zoals gisteren gemeld hebben zowel Sporza als de RTBF de rechten gekocht en zouden ze de wedstrijden uitzenden. Indien de kwalificaties niet op TV getoond zouden worden, zouden ze op de website te zien zijn. Florence speelt de link door, zodra beschikbaar. We volgende wedstrijd uiteraard op de voet en houden jullie via Twitter en Facebook op de hoogte. Hou deze kanalen dus zeker in het oog! 

Geen zin om alleen turnen te kijken? Geen probleem! Tijdens de Olympische spelen kan je in Oostende terecht in het Rio House. Op zondag zal het turnen het getoond worden. Meer info vind je hier

Gym Haacht, Gymgroep AS en De Gympies Keerbergen organiseren ook een event in Haacht waar je live op groot scherm kan gaan supporteren. Meer info op onderstaande foto


Volledig competitieschema vind je hier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire