vendredi 6 octobre 2017

WK 2017: meisjes schrijven opnieuw geschiedenis

Op dinsdag en woensdag betraden de dames de arena in Montreal voor hun kwalificaties. Maellyse Brassart, Nina Derwael en Rune Hermans kwamen in actie en schreven geschiedenis.

Credit: Mathias Hikketik
De meisjes kwamen in actie in de 2e subdivisie. Ze moesten dus 24u wachten voor de resultaten bekend waren maar het was het wachten meer dan waard. 

Ze begonnen op brug, Nina's beste toestel. De Europese kampioene voldeed aan de verwachtingen en nam de leiding met 14.966. Ze zette ook een nieuw element op haar naam: Een Ricna met halve draai tot gemengde greep. De Britse Georgia-Mae Fenton voerde het element ook goed uit en ze zullen het dus delen. Ook Rune Hermans liet een mooie brugoefening zien en behaalde haar hoogste score ooit aan brug: 13.800. Maellyse turnde een sterke oefening maar bij de afsprong ging het even mis (12.533).

Credit: Mathias Hikketik
Heel wat dames hadden last met de balk in Montreal. Denken we maar aan Olympisch kampioene Sanne Wevers en Catalina Ponor. Ook de Belgen ontliepen de dans niet. Nina moest meteen bij haar opsprong weer van de balk (12.333)  en Rune ging er af bij haar dubbele pirouette (11.900). Maellyse wist wel op het toestel te blijven. Een stevige wiebel kostte haar echter een paar tienden (12.200). 

Credit: Mathias Hikketik
Maellyse had het publiek op haar hand met haar vogel-choreografie en sterke tumblingreeksen: gehoekte full-in, dubbel gehoekte en gehurkte salto en dubbel schroef. (12.333) Rune toonde veel présence met haar nieuwe oefening en haalde de hoogste score van de Belgen (12.833). Nina zat haar echter op de hielen met 12.733. 

Credit: Mathias Hikketik
De meisjes eindigden hun wedstrijd aan sprong waar ze alledrie een yourchenko met volledige schroef lieten zien. Maellyse haalde de hoogste score met 13.741, gevolgd door Nina (13.566) en Rune met 13.333.

In het all-roundklassement eindigde Nina op een schitterende 8e plaats met 53.598. Rune werd 21e met 51.866 en plaatst zich dus net als in Glasgow voor de all-roundfinale. Maellyse eindigde bij haar debuut op het WK 25e. Een prestatie waar ze meer dan trots op mag zijn. Ze deed kostbare ervaring op die haar in de toekomst zeker van pas zal komen om nog beter te doen.

Naast deze twee finaleplaatsen, kwalificeerde Nina zich als 4e voor de finale aan de brug. Ze is de eerste Belgische vrouw die daarin slaagt. Zo schrijft ze enkele maanden na haar Europese titel opnieuw geschiedenis.
En het beste moet misschien nog komen.

Volledige resultaten vind je hier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire