dimanche 1 octobre 2017

WK 2017: Alles wat je moet weten en wat je kan verwachten.

Morgen starten in het Canadese Montreal de Wereldkampioenschappen. Dit is het eerste WK sinds de Olympische Spelen en er zullen sowieso nieuwe kampioenen gekroond worden. Wat kunnen we zoal verwachten?

MTL 2017

Bij de heren is Maxime Gentges de enige vertegenwoordiger van Team Belgium. Zijn belangrijkste doel is om een foutloze kwalificatie te turnen en zich te plaatsen voor de all-roundfinale. Maxime komt op maandag in actie tijdens de 2e subdivisie. De Japanner Kochei Uchimara en Oleg Verniaiev uit Oekraïne zullen om het goud strijden. Uchimara is al sinds 2009 ongeslagen en wil in Montreal zijn 7e wereldtitel op rij behalen. Bij de toestelfinales is de Brit Max Whitlock de favoriet aan vloer en paard met bogen. De Griek Eleftherios Petrounias zal proberen zijn wereldtitel aan de ringen te verlengen.

Aan de sprong zal de Koreaanse Olympische kampioen van 2012, Yang Hak-seon op zijn tellen moeten passen als ook de Europese kampioen Artur Dalaloyan en Oleg Verniaiev in de finale geraken. Ook Kenzo Shirai zou de sprongfinale moeten halen. Kochei Uchimara en Oleg Verniaiev zullen ook aan de brug met gelijke leggers de strijd om het goud aangaan. De finale aan het rek zou een spannende strijd moeten worden tussen Olympisch kampioen Epke Zonderland, Nile Wilson die het brons won in Rio en Europees kampioen Pablo Brägger.

Programma heren:



Bij de dames is het Belgische team samengesteld uit Europees brugkampioene Nina Derwael, Belgisch kampioene Rune Hermans en eerste jaar senior Maellyse Brassart. Ze zullen alledrie aan de vier toestellen in actie komen en zich proberen plaatsen voor de all-roundfinale. Slecht 2 gymnasten per land kunnen zich plaatsen voor de all-roundfinale, het wordt dus spannend om te zien wie het zal halen. 

Rune en Maellyse waren aan mekaar gewaagd op het BK en op de FIT-Challenge, maar het was telkens Rune die als 1e eindigde. Voor Nina wordt het haar eerste all-roundwedstrijd sinds de all-roundfinale op het EK waar ze 7e eindigde.

In een interview met Sporza, zei Rune dat ze het beter wil doen dan op het WK van 2015, waar ze 19e eindigde in de all-roundfinale. Naast haar ambitie om de all-roundfinale te halen, komt Nina ook in aanmerking voor een plaats in de brugfinale. De Europese kampioene heeft met 6.3 de tweede hoogste moeilijkheidsscore van het hele deelnemersveld. Met haar goede uitvoering daarbovenop komt Nina in aanmerking voor een medaille maar zelfs door enkel de finale te halen, zou ze al geschiedenis schrijven. Geen enkele Belgische dame wist zich voor haar te plaatsen voor een toestelfinale op het WK. De meisjes turnen hun kwalificatie de nacht van dinsdag op woensdag tussen 1 en 3 u. 

Vrijdag zal er sowieso een nieuwe wereldkampioene gekroond worden bij de dames. 3-voudig wereldkampioene en Olympisch kampioene Simone Biles is immers niet van de partij in Montreal, nadat ze een jaar rust nam na Rio. Aan de sprong zijn de Canadese Shallon Olsen en de Amerikaanse Jade Carey bij de favorieten. Aan de brug zal Nina de grootste tegenstand mogen verwachten van Fan Yilin uit China en de Russinnen Elena Eremina en Anastasia Iliankova. 

Aan de balk is het een open strijd. De Roemeense Larissa Iordache is één van de favorieten, samen met haar landgenote Catalina Ponor en Amerikaans kampioene Ragan Smith. Ook aan vloer komt Iordache in aanmerking voor de medailles. Amy Tinkler, Jade Carrey en Mai Murakami zullen haar het vuur aan de schenen leggen. 

Programma dames


We proberen je via tweets en verslagen op de hoogte te houden. Volg ons op Twitter en Facebook voor het laatste nieuws. In België is er geen live verslag op TV maar de BBC zendt de finales live uit. De FIG zorgt ook voor een live stream in de landen waar geen TV-rechten gekocht werden. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire