mercredi 4 octobre 2017

WK 2017: 29e plaats voor Maxime Gentges na de kwalificaties

Maandag begon het WK 2017 eindelijk met de kwalificaties voor de heren. Maxime Gentges beet de spits af voor België. Hij eindigde 29e na de beide kwalificatiedagen.

Credit Mathis Hikketik
Maxime begon zijn wedstrijd aan sprong waar hij een yourchenko met dubbele schroef uitvoerde. Hij kreeg echter niet genoeg hoogte en kon een val niet vermijden. (12.266) Aan de brug met gelijke leggers viel Maxime opnieuw bij zijn afsprong, een dubbel gehoekte salto. (12.466)

Op zijn 2 volgende toestellen herpakte Maxime zich goed. Aan het rek turnde hij een goede oefening met hoog uitgevoerde vluchtelementen en scoorde 12.966. Hij behaalde zijn beste score aan de vloer waar hij opende met een voorwaartse combinatie van streksalto en dubbel gehurkte salto. Met een score van 13.600 leek hij opnieuw in de juiste flow.

Aan het paard met bogen, één van zijn beste toestellen, maakte hij wat schoonheidsfoutjes die hem enkele tienden kostten. (12.900) Hij eindigde zijn wedstrijd aan ringen waar hij 12.166 scoorde. Met een score van 76,364 strandde hij op een 29e plaats en wist zich dus niet te plaatsen voor de all-roundfinale.  Op het vorige WK in Glasgow in 2015 eindigde Maxime nog 65e. Op het EK eerder dit jaar werd hij 19e. Nu zal hij zijn pols, die hem al meer dan een jaar hindert, laten opereren.

De Cubaan Manrique Larduet staat aan de leiding na de kwalificaties, voor de Chinees Xiao Ruoteng en de Rus David Belyavskiy. De Japanse superster Kohei Uchimara, de 2-voudige Olympische kampioen en 6-voudige wereldkampioen, blesseerde zich tijdens de kwalificaties en ziet een einde komen aan zijn ongeziene zegereeks.

De all-roundfinale wordt donderdag geturnd.

Volledige resultaten vind je hier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire