samedi 7 octobre 2017

WK 2017: historische prestatie van Nina Derwael en Rune Hermans in all-roundfinale!

Gisteren traden Nina Derwael en Rune Hermans aan in de all-roundfinale. Ze hoopten hun prestatie van de kwalificatie te verbeteren en dat deden ze met verve! Ze plaatsten zich allebei in de top twaalf en voegden alweer een nieuwe pagina toe aan de Belgische turngeschiedenis.

Credit: Mathis Hikketik
Nina begon haar wedstrijd opnieuw aan haar beste toestel: de brug. Ze scoorde 14.966 en nam meteen de leiding. Deze score was de hoogste van de wedstrijd, niet enkel aan brug maar aan alle toestellen. Rune zat in de vierde startgroep en begon haar wedstrijd aan vloer. Ze turnde een gehoekte full-in, anderhalve schroef gevolgd door dubbele schroef en tweeënhalve schroef gevolgd door een voorwaarts gehurkte salto. Ze scoorde 13.066.

Nina moest helaas van de balk met haar acroserie maar turnde verder wel een goede oefening met onder andere een drievoudige en een dubbele wolfpirouette. (11.633) Rune scoorde 13.300 voor haar yourchenko met schroef.

Aan vloer turnde Nina haar beste oefening van het seizoen en scoorde 13.366. Vooral haar landingen waren een stuk beter als tijdens de kwalificaties. Ze opende met een dubbel gehoekte salto, anderhalve schroef rugwaarts gevolgd door schroef voorwaarts en eindigde met een dubbel gehurkte salto. Rune turnde een sterke brugoefening en verbeterde haar persoonlijke record aan dit toestel opnieuw met 13.900.

Na 3 rotaties stonden Nina en Rune allebei in de top 10. Rune eindigde haar wedstrijd aan de balk die ook gisteren voor heel wat gymnasten een struikelblok bleek. Rune wist op de balk te blijven maar moest wel een paar stevige wiebels incasseren. (12.033). Nina kreeg 13.533 voor haar yourchenko met volledige schroef.

Credit: Mathias Hikketik

Met een totaal van 53,498 behaalde Nina de 8e plaats. Rune werd 11e met 52.299.  Hiermee schrijven de meisjes opnieuw geschiedenis. De beste prestaties voordien waren Lisa Verschuerens 15e en Runes 17e plaats in Glasgow in 2015. 

De all-roundtitel werd gewonnen door de Amerikaanse Morgan Hurd (55.232) voor de Canadese publiekslieveling Elsabeth Black (55.132) en de Russische Elena Eremina (54.799). De Amerikaanse topfavoriete Ragan Smith blesseerde zich aan de enkel tijdens de opwarming. 

Vanavond treedt Nina Derwael nog aan in de toestelfinale aan de brug. Ze is de eerste Belgische die een plek in een toestelfinale wist te behalen op het WK. 

Volledige resultaten vind je hier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire