samedi 22 avril 2017

Europese kampioenschappen 2017: 7e plaats voor Nina Derwael!

Nina Dewael eindigde als 7e in de allroundfinale, het tweede beste resultaat ooit in de Belgische gymnastiekgeschiedenis.

Credit: An Vanderstraeten

Nina begon haar wedstrijd op balk, een toestel waar ze wat problemen had tijdens de kwalificaties. Deze keer deed ze het beter: ze scoorde 12.733, meer dat 4 tienden beter dan tijdens de kwalificaties. Ze toonde een flik open salto, een vrije radslag, een zijwaartse salto en een wisselringsprong. 

Credit: An Vanderstraeten

Nina turnde een mooie grondoefening met stabiele landingen. Ze verbeterde haar score van de kwalificaties opnieuw met een 12.966. Ze kreeg het publiek en de jury zoals gewoonlijk op haar hand door haar sierlijke en expressieve choreografie.  Aan de sprong liet Nina een yourchenko met volledige schroef zien met een kleine hop bij de landing, goed voor een score van 13.533.

Credit: An Vanderstraeten

Credit: An Vanderstraeten

Nina kwam als laatste in actie aan de brug. Ze begon heel goed aan haar oefening maar raakte jammergenoeg de legger bij haar befaamde Ricna halve draai naar Ehzova. Dit koste haar aardig wat punten. Ze maakte haar oefening goed af met een hoge dubbele salto met schroef als afsprong. Ze scoorde 13.600. 

Nina Derwael eindigde als 7e met een totaal van 52.832. Dit is het tweede beste resultaat ooit van een Belgische gymnasten op het EK, Aagje Vanwalleghem en Gaelle Mys deden met een 6e plaats in 2005 en 2006 net iets beter. 

Aagje Vanwalleghem haalde in Debrecen in 2005 de eerste Belgische medaille in een toestelfinale. Nina kan vandaag een nieuwe pagina toevoegen aan de geschiedenisboeken in de brugfinale. 

Volledige resultaten vind je hier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire