jeudi 20 avril 2017

Europese kampioenschappen 2017: 2 individuele finales voor Nina Derwael!

Vandaag turnden Nina Derwael en Julie Meyers de kwalificaties van de Europese kampioenschappen in Cluj. Nina wist zich te plaatsen voor 2 individuele finales.

Credit: An Vanderstraeten

Ze begonnen de wedstrijd aan vloer waar onze meisjes altijd uitblinken door hun expressiviteit. Julie Meyers beet de spits af en begon sterk. Ze turnde een dubbel gehurkte salto, een tweeënhalve schroef  en een overslag schroef. Ze scoorde 11.833. Nina maakte een slippertje bij haar eerste serie en moest haar knie neerzetten. Ze eindigde met een mooie dubbel gehurkte salto en scoorde 12.300.

Credit: An Vanderstraeten
Aan de sprong toonden ze allebei een yourchenko met volledige schroef met een hopje bij de landing. Julie werd beloond met 13.500 en Nina met 13.466.  Aan de brug viel Julie helaas met haar shaposhnikova met halve draai. Ze turnde wel een hoge tkatchev en dubbele salto met volledige schroef als afsprong. (11.466).

Credit: An Vanderstraeten

Zoals Nina aangaf in haar interview met de FFG, was het haar belangrijkste doel om zich te plaatsen voor de toestelfinale aan de brug. Dat deed ze met verve! Ze turnde een gehoekte tkatchev, een Ricna halve draai verbonden met een Eghzova, een shaposhnikova in verbinding met paksalto en een dubbele salto met schroef als afsprong. Ze scoorde 14.566 en plaatste zich samen met de Duitse Elisabeth Seitz als eerste voor de toestelfinale. 

Credit: An Vanderstraeten

Julie Meyers had het moeilijk op balk. Ze moest tweemaal van het toestel. Haar voet schoof van de balk bij één van haar sprongen en ze moest ook van het toestel bij haar acroserie. Ze scoorde 8.933. Nina wiebelde enkele keren en miste enkele verbindingen. Ze werd beloond met 12.133. 

Credit: An Vanderstraeten
Credit: An Vanderstraeten
Nina plaatste zich met een totaalscore van 52.465 als 13e voor de allroundfinale die morgen om 16u Belgische tijd geturnd wordt. Voor Julie Meyers zit het tornooi er op na de kwalificaties. Ze scoorde 45.732. 

Credit: An Vanderstraeten

We zien Nina dus morgen om 16 u aan het werk tijdens de allroundfinale en zaterdag om 12u30 voor de toestelfinale brug. 

Resultaten hier

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire