vendredi 14 avril 2017

Alles wat je moet weten over de Europese kampioenschappen 2017!

Binnen enkele dagen zullen 8 Belgische gymnasten onze nationale driekleur verdedigen op de Europese kampioenschappen in het Roemeense Cluj-Napoca. Hier volgt alles wat je moet weten over het team en het competitieschema.

Credit: UEG

Bij de heren is het team samengesteld uit Jimmy Verbaeys, Maxime Gentges, Daan Kenis, Kristof Schroé, Dennis Goossens en Jonathan Vrolix. Verbaeys, Gentges en Kenis zullen aan de 6 toestellen in actie komen en zullen zich proberen te kwalificeren voor de all-round finale van de 24 best geklasseerden. Dennis Goossens zal uiteraard aantreden aan de ringen waar hij een grote kans maakt op een plek in de toestelfinale. Jonathan Vrolix zien we aan het werk aan de vloer en op de sprong en Kristof Schroé zal aan het rek turnen.

Credit: Mathias Hikketik & FFG

De heren zullen aantreden in de 1e en 2e subdivisie. Het is nog niet bekend welke gymnasten in welke subdivisie zullen aantreden maar in de 1e subdivisie zullen ze starten aan het rek. De gymnasten die in de 2e subdivisie aantreden, beginnen hun wedstrijd aan het paard met bogen. Dit jaar is er geen teamcompetitie op de Europese kampioenschappen, er wordt enkel gestreden om individuele titels.

Competitieschema:
* Woensdag 19 april: 10:00 - 20:40  kwalificatie heren
* Vrijdag 21 april: 13:00- 15:45 all-round finale heren
* Zaterdag 22 april: 13:30-16:40: toestelfinales vloer, paard met bogen en ringen
* Zondag 23 april: 13:30-16:40 toestelfinales sprong, brug met gelijke leggers en rek.

Hoe kan je de wedstrijd volgen?
De wedstrijd is via livestream te volgen op het Eurovisie platform via deze link
De scores kan je volgen via de Smart scoring app of op Facebook en Twitter. Op onze blog zal je een terugblik op de competitie en foto's vinden.

Bij de meisjes zullen Nina Derwael en Julie Meyers de Belgische kleuren verdedigen.  Senna Deriks was ook geselecteerd maar ze moest vorige week afhaken door een knieblessure. Nina en Julie zullen allebei aantreden aan de 4 toestellen en zich proberen kwalificeren voor de all-roundfinale. Nina maakt bovendien ook kans op een toestelfinale aan de brug.
Credit: Spotlight gymnastics

De meisjes zullen aantreden in de 1e of 3e subdivisie. De gymnaste in de 1e subdivisie zal beginnen aan brug, in de 3e subdivisie starten ze aan vloer.  Ook hier is er geen teamcompetitie, de meisjes komen enkel individueel in actie. 

Competitieschema:
* Donderdag 20 april: 10:00 - 20:30  kwalificatie 
* Vrijdag 21 april: 17:30- 19:30  all-round finale
* Zaterdag 22 april: 13:30-16:40: toestelfinales sprong en brug.
* Zondag 23 april: 13:30-16:40 toestelfinales balk en vloer.


Hoe kan je de wedstrijd volgen?
De wedstrijd is via livestream te volgen op het Eurovisie platform via deze link
De scores kan je volgen via de Smart scoring app of op Facebook en Twitter.
Op onze blog zal je een terugblik op de competitie en foto's vinden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire