samedi 17 mars 2018

DTB Pokal Team Challenge: goud voor België!

Dit weekend wordt in Stuttgart de jaarlijkse DTB Pokal Team Challenge en een individuele World Cup gehouden. België werd vertegenwoordigd door een dames- en een herenteam. Een samenvatting.

Credit: Mazarine Brassart
De kwalificaties werden op vrijdag gehouden. In de ochtendsessie kwalificeerde ons damesteam, met Rune Hermans, Nina Derwael, Maellyse Brassart, Axelle Klinckaert en Senna Deriks, zich als eerste met bijna 5 punten voorsprong op Japan en Duitsland.

Nina Derwael maakte indruk aan de brug waar ze een nieuwe combinatie turnde en 14.900 scoorde. Rune Hermans turnde een stabiele balkoefening voor een score van 13.200 en Axelle Klinckaert liet haar nieuwe choreografie zien op vloer. België stootte samen met Japan, Duitsland en Zwitserland door naar de finale.

Vrijdagnamiddag was het de beurt aan het herenteam. Ze kwamen in actie in de eerste van twee rondes bij de heren. België werd vertegenwoordigd door Dennis Goossens, Noah Kuavita, Takumi Onoshima, Jimmy Verbaeys en Luka Van den Keybus. Ze turnden een degelijke wedstrijd met hoge scores van Dennis aan de ringen (14.600) en Takumi aan de brug en op sprong (13.35 en 13.65).
Jimmy en Luka stonden scherp aan het paard met bogen en het rek.

Ze eindigden 8e in een sterkbezet veld met een score van 233.500. Japan eindigde de kwalificaties als eerste voor Rusland en Brazilië. De top 6 ging door naar de finale. Het Belgische team zette een goed resultaat neer, ook al plaatsten ze zich niet voor de finale. Hiermee is hun selectietraject voor de Europese kampioenschappen begonnen.  Volgend weekend nemen Takumi OnoshimaNoah Kuavita en Dennis Goossens deel aan de Wereldbekermanche in Doha, Qatar.



Zaterdag begonnen de meisjes hun finale aan sprong met 3 goed uitgevoerde yourchenko's met volledige schroef van Senna, Axelle en Maellyse. Maellyse scoorde het hoogste met 13.666.  Aan brug viel Senna helaas bij haar yaegersalto maar turnde verder een nette oefening. Ze werd gevolgd door Rune Hermans en Nina Derwael. De Europese kampioene turnde een oefening met een nog ingewikkeldere combinatie als voorheen en scoorde een indrukwekkende 15.033, meteen de hoogste score van het weekend.

Na de tweede rotatie stond België met ongeveer anderhalf punt voorsprong aan de leiding. Op de balk turnden Rune en Axelle degelijke oefeningen met hier en daar wat wiebels. Nina begon goed en gooide hoge ogen met haar drievoudige wolfpirouette maar viel helaas bij haar zijwaartse salto.

Na drie toestellen had Duitsland de leiding afgesnoept van de Belgische meisjes maar het verschil was miniem. Nina haalde ook aan vloer de hoogste score van de Belgen. Ze scoorde 13.000 voor een oefening met een dubbel gehurkte salto, een combinatie van anderhalve schroef rugwaarts en schroef voorwaarts en dubbele schroef. Rune turnde ook een goede oefening maar eindigde één van haar tumblingbanen buiten de vloer. Axelle stal de show met haar splinternieuwe Harry Potter choreografie.

Deze drie schitterende vloeroefeningen waren genoeg om de gouden medaille in de wacht te slepen met een score van 156.463. Zwitserland en Japan haalden zilver en brons terwijl Duitsland naar de vierde plaats verwezen werd na een slechte beurt aan balk.

Resultaat Teamfinale:

1. België 156.463

2. Zwitserland 153.129
3. Japan 151.663
4. Duitsland 151.462

Nina, Rune en Axelle reizen door naar Doha voor de Wereldbekerwedstrijd.

De resultaten van Stuttgart vind je hier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire