lundi 12 juin 2017

FIT Challenge 2017: België wint brons, Italië goud.


In een spannende finale slaagde België er in het brons te winnen.  Italië slaagde er pas in de laatste rotatie in Frankrijk naar de tweede plaats te verwijzen. 

Credit: An Vanderstraeten

De teamfinale met teams samengesteld uit junioren en senioren werd zondagmiddag gehouden in een bloedhete topsporthal.  De teams uit Italië, Frankrijk, Spanje en België streden er om de medailles.

België had een moeilijke start van de wedstrijd. Kay-Li De Neef en Margaux Daveloose moesten allebei van de balk maar de senioren keerden het tij met hun ervaring en zelfvertrouwen. Nina Derwael haalde met 13.900 de hoogste score, Rune turnde ook een stabiele oefening en werd beloond met 13.400. 

 Credit: Belgian gymnastics

Kay-Li zette haar balkoefening uit haar hoofd en turnde een nette en expressieve oefening aan de vloer. Ze scoorde 12.700. Ook Cassia Priels turnde een oefening zonder fouten en werd beloond met 12.666. Maellyse Brassart die zaterdag nog zilver haalde all-round, had een mindere dag aan vloer zondag en viel twee maal. Rune Hermans speelde opnieuw haar ervaring uit en zette de puntjes op de i. Ze scoorde 13.133.


Credit: An Vanderstraeten
Aan de sprong haalde Maellyse Brassart de hoogste score van het team. Ze werd beloond met 13.633 voor een hoge yourchenko met volledige schroef. Julie Meyers scoorde 13.566 voor dezelfde sprong. Julie Vandamme en Cassia Priels lieten ook allebei een goede sprong zien. 

Credit: An Vanderstraeten
Margaux Daveloose en Julie Vandamme begonnen goed aan brug maar moesten allebei van het toestel bij hun vluchtelement. Senna Deriks strandde vlak bij de 14-punten grens met haar ingewikkelde oefening (13.933) met stalders met volledige draaien, een gehoekte yaegher, Van Leeuwen en torenhoge dubbele salto met volledige schroef. Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld Nina Derwaels oefening. Zaterdag kon ze een val niet vermijden en ze was dus uit op revanche, ze wilde ook voor het thuispubliek haar best mogelijke oefening laten zien. Daar slaagde ze in! Ze scoorde een indrukwekkende 14.800. 

Credit: Belgian Gymnastics

Credit: An Vanderstraeten
Met een totaalscore van 202.128 won België het brons voor Spanje, ze vochten de strijd uit tot in de laatste rotatie. 
Credit: Belgian Gymnastics
De spannendste strijd was echter die tussen Frankrijk en Italië voor het goud. De Franse meisjes stonden tot in de derde rotatie aan de leiding. Ze eindigden hun wedstrijd aan de vloer terwijl de Italië naar de sprong moesten. Met hogere startwaardes en goede uitvoeringsscores slaagden de Italiaanse meisjes er dan toch in de overwinning in de wacht te slepen, meteen hun zesde medaille van het weekend. 
Credit: Belgian gymnastics
Resultaat Teamfinale :
1. Italië 212.062
2. Frankrijk 208.064
3. België 202.128
4. Spanje 199.428
5. Mix team 1 (Polen, Turkije, Zwitserland) 187.228
6. Mix team 2 (Ierland, Oostenrijk) 186.863
7. Mix team 3 (Zweden, Israel) 178.561

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire