mercredi 7 juin 2017

Alles wat je moet weten over de FIT Challenge 2017.

De Flanders International Teamchallenge is terug! Dit weekend vindt vindt de tweede editie plaats in Gent. Meer dan 120 gymnasten uit 14 landen zullen er strijden om de medailles. Hier vind je alles wat je moet weten over de competitie van komend weekend.

Credit: Gymfed

De competities vinden verspreid over het weekend plaats. Zaterdag zijn er 5 subdivisies, 3 voor de junioren en 2 voor de senioren.  Op het einde van de dag weten we dan welke gymnasten en teams met het goud naar huis mogen. 

Het programma ziet er als volgt uit:


België zal vertegenwoordigd worden door zowel een junioren- als seniorenteam.  Bij de senioren zien we Europees brugkampioene Nina Derwael, Belgisch kampioene Rune Hermans, Julie Meyers en Maellyse Brassart aan het werk. Ook Olympiër Senna Deriks maakt haar wederoptreden na een blessure. Ze turnen in de laatste subdivisie en beginnen hun wedstrijd aan sprong. 

Bij de senioren is het verder ook uitkijken naar de Spaanse meisjes Nora Fernandez en Ana Perez, naar de Franse Juliette Bossu en de zusjes Charpy.  In het Italiaanse kamp zijn Giada Grisetti en Elisa Meneghini de bekende namen en bij de Nederlanders zijn dat Reina Beltman en Naomi Visser. 

Bij de junioren neemt Belgisch kampioene Julie Vandamme het voortouw. Ze treedt samen met Margaux Daveloose en Kay-Li De Neef aan, twee gymnasten die hoge ogen gooiden op het BK. De Belgische meisjes treden aan in twee ploegen, turnen in de tweede subdivisie en beginnen hun wedstrijd aan brug en balk. 

De junioren krijgen zware concurrentie uit Frankrijk en Italië. De twee landen sturen hun beste junioren naar Gent. Voor Frankrijk zijn dat Alison Lapp, Morgan Osyssek en Celia Serber, voor Italië Asia D'Amato. 

Op zondag vinden er twee wedstrijden plaats: in de voormiddag treden de jongeren aan. België wordt vertegenwoordigd door 4 teams. 



In de namiddag zien we de beste gymnasten van zaterdag aan het werk. 

Het competitieformaat is een beetje ingewikkeld. Voor de kwalificaties is het 5-5-4: 5 gymnasten per team, 5 turnen en de 4 beste scores tellen mee voor het teamtotaal.  De 8 beste teams, Junioren en Senioren samen, gaan door naar de finale. 

In de finale kan een team bestaan uit 10 gymnasten (Junioren en senioren samen). 4 gymnasten treden aan, 2 junioren en 2 senioren. Als een land enkel junioren of senioren inschreven, kunnen ze samengevoegd worden met een ander land voor de finale. 

Wanneer?
Zaterdag 10 juni: 10u-20u: Kwalificatie junioren en senioren en all-roundfinale.

Zondag 11 juni - 10u: Jeugdcompetitie
                         15u30: Team finale Junioren en Senioren

Waar?
Tophsporthal Vlaanderen
Zuiderlaan 14, 9000 Ghent

Inkomprijzen
Zaterdag- Kwalificaties: 13€ (voorverkoop), 15€ (ter plaatse)
Zondag - Jeugd: 8€ (voorverkoop); 10€ (ter plaatse)
Zondag - Finale: 13€ (voorverkoop), 15€ (ter plaatse)
Weekend tickets: 22€ (voorverkoop), 25€ (ter plaatse)

Voorverkoop: Je kan tickets kopen tot vrijdag. 
https://www.eventbrite.nl/e/flanders-international-team-challenge-2017-tickets-32847090532?aff=eac2

Hoe te volgen?
Belgian Gymnastics zal aanwezig zijn en scores posten op twitter. Na de competitie volgen foto's en een verslag. 

More infos
Wedstrijd directieven hier
Nominatieve registratie hier
Tijdschema hier






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire