dimanche 29 mai 2016

EK 2016: Dennis Goossens eindigt 7e aan de ringen!

Dennis Goossens was de enige Belgische turner die een plaats in de toestelfinales wist te bemachtigen en hij deed het uitstekend.


Het niveau aan de ringen is erg hoog. Heel wat gymnasten kiezen er immers voor om zich in dit toestel te specialiseren. Het publiek kijkt dan ook altijd uit naar de titanenstrijd tussen de krachtpatsers. 

Dennis Goossens is de eerste Belgische gymnast die zich wist te plaatsen voor een toestelfinale aan de ringen. Hij moest de finale openen en dat is nooit een makkelijke uitgangspositie aangezien de juryleden nog geen referentiepunt hebben. Dennis zette een prachtige oefening neer met een perfect gelande full-in tot slot. Dit leverde hem een score van 15.233 op, een tiende minder dan tijdens de kwalificaties.


De Griek Eleftherios Petrounias won de titanenstrijd voor de Armeen Vahagn Davtyan en de Rus Denis Abliazin.

Resultaat
1. Eleftherios Petrounias (GRE) 15.866
2. Vahagn Davtyan (ARM) 15.633
2. Denis Abliazin (RUS) 15.633
...
7. Dennis Goossens (BEL) 15.233

Hiermee komt er een eind aan de Europese kampioenschappen voor heren in Bern. De Belgen deden het uitstekend. De senioren haalden met de 9e plaats hun beste teamresultaat ooit. Dennis Goossens zorgde met zijn kwalificatie voor de ringenfinale voor een Belgische primeur aan dit toestel. 

Het juniorenteam eindigde ook knap 9e. De junioren wisten zich niet te kwalificeren voor de toestelfinales maar Takumi Onoshima en Noah Kuavita mochten wel beide de all-roundfinale turnen. Ze eindigden respectievelijk 15e en 21e. 

Vanaf woensdag starten de wedstrijden voor de meisjes.

Resultaat hier

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire