samedi 3 novembre 2018

WK 2018: Knappe 4e plaats voor Nina Derwael aan balk!

Nina Derwael sloot zaterdag de Wereldkampioenschappen in Doha af met een knappe 4e plaats aan balk. 




Tijdens een finale die vooral gekenmerkt werd door wiebels en vallen toonde de Chinese Liu Tingting zich met een score van 14.533 het sterkst. Ze was samen met Ana Padurariu (14.100) uit Canada de enige die een foutloze oefening turnde. Het brons ging naar Simone Biles. De twijfel zat ook bij haar in de benen en ze kon enkele evenwichtsverliezen niet vermijden. Ze scoorde 13.600. 

Nina Derwael was als 4e aan de beurt. Ze begon heel sterk aan haar oefening met een heel mooie opsprong en acrobatische serie. Bij haar zijwaartse salto moest ze even stevig bijsturen maar ze bleef op de balk. Met 13.466 kwam ze op de 4e plaats terecht. Ook Olympisch kampioene Sanne Wevers en het Amerikaanse balktalent Kara Eaker moesten vaan de balk en konden niet meestrijden om de medailles. 

Je kan Nina's oefening hier herbekijken.

Resultaat balkfinale:
1. Liu Tingting CHN 14.533
2. Ana Padarariu CAN 14.100
3. Simone Biles USA 13.600
4. Nina Derwael BEL 13.466
5. Elsabeth Black CAN 13.033
6. Kara Eaker USA 12.833
7. Sanne Wevers NED 12.666
8. Zhang Jin CHN 11.500


Zaterdag stonden er nog 4 andere toestelfinales op het programma.  De eerste finale van de dag was de sprong bij de heren. Daar was het de Noord-Koreaan Ri Se Gwang die dankzij zijn de hoge moeilijkheid van zijn beide sprongen het goud won. Het zilver was voor de Rus Artur Dalaloyan en het brons voor Kenzo Shirai uit Japan.

Aan de brug met gelijke leggers won de Chinees Zou Jingyuan de gouden medaille met een prachtig uitgevoerde én aartsmoeilijke oefening. Oleg Verniaiev won zilver, Artur Dalaloyan brons. 

Aan de vloer won Simone Biles haar 14e wereldtitel.  Ze verwees haar landgenote Morgan Hurd naar de tweede plaats. De Japanse Mai Murakami werd derde. 

De laatste finale van de dag was de meest spectaculaire. De Vliegende Hollander Epke Zonderland won de finale aan het rek. Kohei Uchimara uit Japan won het zilver, de Amerikaan Samuel Mikulak het brons. 

Je kan alle resultaten hier terugvinden. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire