lundi 26 novembre 2018

De Belgische gymnasten boeken internationale successen!

De voorbije weken namen de Belgische gymnasten deel aan tal van internationale tornooien. 
Een samenvatting. 

Credit: An Vanderstraeten
Combs-la-Ville, 10 en 11 november

Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex), Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel), Calisse Kums (TK Sta Paraat Hasselt), Charlotte Beydts (TK Sta Paraat Hasselt) en Joey Van Broeckhoven (Silok Deurne) reisden naar Frankrijk voor het internationale tornooi van Combs-La-Ville, een wedstrijd voor jongeren en junioren. 

Het team bestaande uit Kéziah, Jutta en Calisse won het brons met een totaal van 100.550. Het goud ging naar Italië. (101.600) Frankrijk won het zilver.(101.167). Individueel deed Jutta het het best. Ze werd 4e met 50.267. Tijdens de toestelfinales won Jutta zilver aan brug terwijl Kéziah met het brons aan de haal ging. Calisse won het goud aan de balk. 

Volledige resultaten van de kwalificaties vind je hier

Gympies Gymnova Cup, 9 en 10 november

Hetzelfde weekend organiseerden De Gympies Keerbergen hun internationale Gympies Gymnova Cup, voor jongeren, Junioren en Senioren. Lisa Vaelen won het goud bij de junioren met 50.233, voor clubgenote Cato Fleurackers (48.133). Lisa won nog 3 medailles tijdens de toestelfinales: zilver op balk (12.050) en vloer (12.350), en goud aan sprong (13.550). Cato won het goud aan de brug 12.450.

De volledige resultaten vind je hier. 
Foto's vind je hier.

Elite Gym Massilia - 16-18 November

Noémie Louon (Turnclub Varsenare), Jade Vansteenkiste (Gym Izegem), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) en Julie Vandamme (Turnclub Varsenare) vertegenwoordigden België op Elite Gym Massilia in Marseille (Frankrijk).

Stacy Bertrandt turnde samen met het team van de Pôle France Marseille in de Open Massilia. Ze scoorde 50.683 en werd 4e all-around en 4e met het team.  In de Master competition haalden de meisjes het brons met 149.550. Margaux haalde de hoogste all-roundscore  (49.900) en werd 8e. Ze scoorde 13.300 aan brug tijdens de finale en won het zilver !

De volledige resultaten vind je hier.

Swiss Cup Juniors, 16 november


Ook de jongens kwamen deze maand in actie. Nicola and Glen Cuyle (Gym Izegem), Victor Martinez, Wout De Smedt (GC Malmedy) en Bram Vanmullen (Olympia Houthalen) namen in Zurich deel aan een vriendschappelijke wedstrijd  tegen Oekraïene, Italië en Zwitserland. Ze werden 4e met een score van 224.700. Individueel was Nicola Cuyle de beste landgenoot. Hij werd 4e met 75.200.

De volledige resultaten vind je hier. 

Turnier der Meister - 22-25 November

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) and Axelle Klinckaert (GymMax) namen de voorbije week deel aan de 1e van 8 Wereldbekerwedstrijden waar extra tickets voor de Olympische Spelen van 2020 verdeeld worden . De gymnasten moeten aan minstens 3 van de 8 wereldbekerwedstrijden deel nemen om punten te verzamelen voor de Olympische kwalificatie. Op het einde van de Serie, krijgt de winnaar aan elk toestel een ticket voor de Olympische Spelen van 2020. 

Nina begon heel sterk aan dit nieuwe avontuur. Ze turnde opnieuw de pannen van het dak en won het goud met 15.100. Axelle Klinckaert kwalificeerde zich voor de finale aan de vloer maar maakte een paar foutjes. Ze werd 7e met 12.900.

De volledige resultaten vind je hier. 

Top Gym - 24-25 November
6 Belgische gymnasten namen deel aan Top Gym in Charleroi. Kéziah Langendock en Jutta Verkest vertegenwoordigden de KBT, Cassia Priels en Iliona Miloto traden aan voor Gymnos Charleroi en Cato Fleurackers en Lisa Vaelen voor de Gympies Keerbergen.

Kéziah and Jutta, wonnen de team competitie, samen met het team uit Groot-Brittannië. Lisa and Cato, wonnen samen met Panama het brons. Individueel werd Lisa Vaelen de 2e Belgische die het all-round klassement won.  (Axelle Klinckaert deed het haar in 2015 voor), met 51.266. Ze  won ook brons aan sprong en vloer.  Cato en Jutta wonnen samen het goud aan brug. 

De volledige resultaten vind je hier.
Foto's vind je hier. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire