mercredi 26 juin 2019

Drukke dagen voor de Belgische gymnasten!

Aangezien de wereldkampioenschappen voor junioren en de European Games op hetzelfde moment gehouden worden, zijn het drukke tijden voor gymfans. Hier volgt wat je moet weten om alle actie te volgen! 

Credit: European Games - FIG
Donderdag beginnen de eerste wereldkampioenschappen voor junioren in het Hongaarse Gyor met de kwalificaties voor de heren. De kwalificaties gelden meteen ook als teamfinale en all-roundfinale voor de junioren.



Victor Martinez en de Belgische turntweeling Glen en Nicola Cuyle verdedigen de Belgische kleuren. Ze treden om 13u15 aan in de tweede van vier subdivisies. Ze starten hun wedstrijd aan sprong. Er is helaas geen livestream voor de kwalificaties maar de scores kunnen via deze link live gevolgd worden. 


Drie Belgische senioren komen donderdag ook in actie tijdens de kwalificaties van de 2e European Games in Minsk. Gelukkig turnen Jimmy Verbaeys, Senna Deriks en Nina Derwael alledrie in de tweede subdivisie die om 16u start.  Nina probeert zich te kwalificeren voor de toestelfinales aan brug en balk terwijl Jimmy en Senna een plaats in de all-round finale beogen. De kwalificaties worden misschien uitgezonden op Olympic Channel. We houden je op de hoogte!

Op vrijdag staan de kwalificaties, team- en all-roundfinale voor de meisjes op het programma in Gyor. De Belgische meisjes Stacy Bertrandt, Noémie Louon en Lisa Vaelen turnen in de tweede van vijf subdivisies die om 12 uur start. Ook zij beginnen hun wedstrijd aan sprong. De scores kunnen via dezelfde link als voor de jongens live gevolgd worden.



Zaterdag staan de all-roundfinales voor heren en dames op het programma in Minsk. De finales starten om 13u. In Gyor worden de eerste toestelfinales geturnd. Ze beginnen om 14u met de grondoefening voor heren.

Om de actie in Minsk live te zien, moet je Olympic Channel in het oog houden. De finales in Gyor kunnen gevolgd worden via het Youtube Kanaal van de FIG.

Zondag belooft ook een drukke dag te worden aangezien de laatste finaledagen op het programma staan in Minsk en Gyor. De finales in Minsk beginnen om 12u. In Gyor starten de sprong, brug en rekfinales voor heren en de balk en vloer-finale voor de meisjes om 14u. Ze kunnen via dezelfde kanalen gevolgd worden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire