vendredi 25 mai 2018

BK 2018: wie wint het goud?

Het competitieseizoen 2018 loopt op z'n einde maar voor de junioren en senioren begint het nu pas. Ze strijden dit weekend niet enkel om de Belgische titel maar proberen zich ook de kwalificeren voor de Europese kampioenschappen en de Youth Olympic Games.

Credit: gymfed

Bij de junioren wordt het uitkijken naar Julie Vandamme die haar titel verdedigt. Ze krijgt tegenstand van Margaux Daveloose, Kay-Li De Neef en Stacy Bertrandt die ook strijden voor een ticket voor de Europese kampioenschappen  in Glasgow deze zomer.  Ook Jade Vansteenkiste en Fien Enghels proberen een plekje te bemachtigen in het team voor de Europese kampioenschappen, net als Lisa Vaelen, Cato Fleurackers en Margo Van Linden

Noemie Louon die zich bij interne tests en op Gymnix in de kijker turnde, zal helaas niet aantreden wegens een gebroken voet. 

Ook bij de senioren is het deelnemersveld goed gevuld. Nina Derwael, Rune Hermans, Axelle Klinckaert, Senna Deriks, Julie Meyers en Maellyse Brassart treden allen aan in Izegem. Ook Laura Aerts kwalificeerde zich voor het BK. Dorien Motten zal niet aantreden. 

Ook voor de heren is het BK een belangrijke competitie. Junior Justin Pesesse, zal moeten vechten om zijn titel van vorig jaar te behouden. Vorige week werd hij 5e op een test in Eksel. Het wordt uitkijken naar Victor Martinez, die vorig jaar de titel won bij de jeugd. Ook de  broers Glen en Nicola Cuyle en Ward Claeys toonden veel belofte vorige week. Aangezien ook Mattis Bouchet, Liam De Smet en Wout De Smedt hun waarde willen bewijzen, belooft het een spannende strijd te worden om de Belgische titel en de selecties voor de Europese kampioenschappen en de Youth Olympic Games.

Geen nieuwe gezichten bij de senioren. Maxime Gentges maakt zijn wederoptreden na een polsoperatie na het WK. Daan Kenis, de regerende kampioen, zal hem in het oog moeten houden. Ook Takumi Onoshima, Luka Van den Keybus, Jimmy Verbaeys en Noah Kuavita zullen om de medailles strijden. Dennis Goossens en Jonathan Vrolix zullen ook aantreden. 

Programma

Selectieprocedure EK en Youth Olympic Games

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire