jeudi 21 décembre 2017

Laura Waem stopt met topturnen.

Eerder vandaag zette Laura Waem een punt achter haar turncarrière. De laatste jaren was Laura een vaste waarde in het Belgische turnteam. Ze behaalde meerdere internationale finales en schreef telkens weer geschiedenis.

Credit: An Vanderstraeten

Laura maakte haar internationale debuut op het EK voor junioren in 2012 in Brussel. Daar toonde ze al belofte door 12e te eindigen met het team en 30e all-round. 

Credit: An Vanderstraeten
In 2013 werd ze senior en maakte haar debuut op de internationale Gymnix-competitie in Canada. Ze eindigde er 4e op de balk, 6e aan de brug en 12e all-round. Nadat ze op het Belgisch kampioenschap brons won, werd ze samen met Lisa Verschueren en Gaelle Mys geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen die dat jaar in Antwerpen gehouden werden. Ze haalde er samen met Gaelle Mys de all-round finale. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat 2 Belgische meisjes daarin slaagden. Laura werd 21e.

In 2014 trad Laura opnieuw aan in Canada en haalde er 3 finales (all-round, brug en balk). Ze won zilver op het BK en kwalificeerde zich voor het EK in Sofia. Het Belgische team werd er 7e in de teamfinale.

Credit: An Vanderstraeten
Ze eindigde 2014 op het WK in China waar ze meewerkte aan de prachtige 11e plaats van het team. Laura haalde opnieuw de all-roundfinale en eindigde er 24e.  Ook in 2015 maakte Laura deel uit van het Belgische team dat aantrad op het WK. Het team eindigde 11e en kwalificeerde zich zo voor het Olympisch testevent waar de meisjes zich voor het eerst sinds 1948 als team konden kwalificeren voor de Olympische Spelen. 



In 2016 schreef Laura opnieuw mee geschiedenis. Ze maakte deel uit van het team dat zich op het Olympisch testevent kwalificeerde voor de Olympische Spelen en plaatste zich voor de toestelfinale aan de brug. Ze eindigde 7e.  Later dat jaar werd ze ook geselecteerd voor het Olympische team en behaalde de 12e plaats met het team. 

Credit: An Vanderstraeten
Na de Olympische Spelen nam Laura een pauze om een voetblessure te laten genezen. Ze zou in november opnieuw aantreden maar scheurde helaas haar achillespees tijdens een training. Laura stond bekend om haar werk aan de brug maar was een complete gymnaste die artistiek vooral uit de verf kwam op balk en vloer dankzij haar présence. Laura bereikte zowat alles in het turnen: de Olympische Spelen, finales op Europese- en Wereldkampioenschappen en maakt deel uit van de Belgische turngeschiedenis. Ze zal gemist worden maar kan zich nu focussen op haar studies en haar verdere toekomst. 

Laura, dank voor al die mooie momenten en veel succes voor de toekomst!

Hoogtepunten
2016 - Olympische Spelen (Rio De Janeiro): 12e (team)
2016 - Olympisch Test Event (Rio De Janeiro): 3e (team), 7e (brug)
2016 - International Gymnix (Montreal): 1e (team)
2015 - Wereldkampioenschappen (Glasgow) : 11e (team)
2014 - Wereldkampioenschappen (Nanning): 11e (team), 24e (all-around)
2014 - Belgisch kampioenschap: 2e (all-around)
2014 - Europese kampioenschappen  (Sofia): 7e (team), 7e (all-around)
2014 - International Gymnix Canada (Montreal): 6e (all-around), 7e (brug), 8e (balk)
2013 - Wereldkampioenschappen  (Antwerpen): 21e (all-around)
2013 - Belgische kampioenschappen: 3e(all-around)
2013 - Gymfinales (Gent) : 1e brug)
2013 - World Challenger Cup (Anadia): 7e (brug)
2013 - International Gymnix Canada (Montreal): 12e (all-around), 6e (brug), 4e (balk)
2012 - Europese junioren kampioenschappen (Brussel): 12e (team), 30e (all-around)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire