lundi 29 mai 2017

BK 2017: Goud voor Rune Hermans en Julie Vandamme

Dit weekend vond in Libramont het BK plaats, een belangrijke wedstrijd voor de selectie en voorbereiding van het EYOF en de wereldkampioenschappen. Rune Hermans turnde haar eerste wedstrijd na de Olympische Spelen en won de titel bij de seniores. Bij de junioren ging het goud naar Julie Vandamme.

Credit: Belgian Gymnastics
Rune Hermans was niet de enige die haar wederoptreden maakte in Libramont. Ook Maellyse Brassart en Axelle Klinckaert kwamen terug na blessures. Axelle turnde enkel aan de brug. Dit was eveneens de eerste wedstrijd na het EK voor Julie Meyers

Credit: Belgian gymnastics
De meisjes begonnen hun wedstrijd aan sprong waar ze allemaal een yourchenko met volledige schroef lieten zien. Maellyse kreeg met 13.55 de hoogste score achter haar naam. Aan de brug toonde Axelle een gehoekte jaeger, een tkatchev en een dubbele salto met volledige schroef als afsprong en scoorde 13.65. Julie Meyers begon goed aan haar oefening maar moest van het toestel bij haar tkatchev. Ze scoorde 12.15. Maellyse maakte buiten een tussenzwaai geen grote fouten en scoorde 12.75. Rune turnde een gehoekte jaeger en een dubbel gehoekte salto als afsprong voor een score van 13.15. 

Credit: Belgian Gymnastics
Rune was de enige die er in slaagde op de balk te blijven. Ze turnde zelfzeker een mooie oefening met een flik salto salto, een zijwaartse salto en dubbele pirouette. Haar afsprong (dubbele schroef) was wel iets éénvoudigers dan diegene die ze in Rio liet zien (tweeënhalve schroef). Ze scoorde 13.15. Maellyse en Julie Meyers moesten allebei van de balk. Maellyse viel bij haar voorwaartse salto als opsprong. De rest van haar oefening was wat wiebelig maar wel met een goede moeilijkheidsgraad.  Julie had een moeilijke dag op balk en moest van het toestel bij haar flik open salto en bij haar vrije overslag. Als afsprong turnde ze een streksalto in plaats van de dubbel gehoekte salto die ze normaal laat zien. (9.95)

Credit: Belgian Gymnastics
Ook aan de vloer haalde Rune de hoogste score met 12.75. Ze toonde een nieuwe oefening met een dubbel gehoekte salto, anderhalve schroef rugwaarts gevold door schroef voorwaarts en tweeënhalve schroef. Maellyse kwam met 12.70 vlaak achter Rune maar kreeg een aftrek van 0.3 omdat ze bij haar dubbel gehurkte salto een stak buiten moest zetten. Ze turnde nog 3 andere reeksen: een mooie dubbel gehoekte salto met schroef, een dubbel gehoekte salto en een dubbele schroef. Julie eindigde haar wedstrijd beter aan vloer. Ze turnde een dubbel gehoekte salto, een tweeënhalve schroef en anderhalve schroef gevolgd door gehoekte salto, waarbij ook zij een stap buiten moest zetten. (11.65)

Credit: Belgian gymnastics
Resultaat all-round senioren
1. Rune Hermans (Gym Haacht) 52.400
2. Maellyse Brassart (Sportiva Sint-Gillis-Waas) 51.050
3. Julie Meyers (Tk Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) 47.150
4. Axelle Klinckaert (GymMax) 13.650 (1 toestel) 

Credit: Belgian gymnastics
Bij de junioren won Julie Vandamme de titel met een score van 49.55. Ze behaalde met 13.25 haar hoogste score op de sprong. Kay-Li De Neef won het zilver na een stabiele all-round wedstrijd en Margaux Daveloose het brons. Margaux had een moeilijke dag aan de brug. Voor de junioren gold het BK als eerste selectiewedstrijd voor het EYOF. 

Credit: Belgian gymnastics
Resultaat junioren all-round
1. Julie Vandamme (Turnclub Varsenare) 49.550
2. Kay-Li De Neef (GymKa) 49.300
3. Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) 48.650

Credit: Belgian Gymnastics
De volgende wedstrijd voor onze gymnasten is de Flanders International Team Challenge op 10 en 11 juni in Gent. 

Volledige resultaten vind je hier.
Foto's hier
Video's hier

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire