mercredi 29 mars 2017

Sainté Gym Cup 2017: twee zilveren medailles voor onze meisjes.

Dit weekend werd in Saint-Etienne de allereerste Sainté Gym Cup georganiseerd. Dit is een internationale competitie waaraan teams uit 9 landen deelnamen. De gymnasten kwamen onder andere uit Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en België. Ons meisjesteam keerde huiswaarts met  2 zilveren medailles.

Op zaterdag vond de team-kwalificatie en all-round finale plaats.  Het Belgische team was samengesteld uit senior Julie Meyers en de junioren Julie Vandamme, Fien Enghels en Margaux Daveloose.

Credit: Laurie Photographies
Als team eindigden onze meisjes op de tweede plaats in de team-kwalificatie en kwalificeerden zich zo voor de team-finale die op zondag gehouden werd. Individueel scoorde Fien Enghels het beste van de junioren, ze eindigde als 5e met een score van 47.15. Julie Vandamme en Margaux Daveloose volgden al snel op de 7e en 8e plaats.  Bij de senioren won Julie Meyers de zilveren medaille met een score van 49.8.

3. Grâce Charpy (FRA) 49.050

Op zondag traden de vier meisjes opnieuw aan in de Teamfinale en ze wonnen er opnieuw een zilveren medaille. In een 4-2-2- competitie (4 gymnasten in een team, 2 treden aan en 2 scores tellen), behaalden onze meisjes 94.100.

Ze begonnen de wedstrijd aan brug waar Fien Enghels en Julie Vandamme aantraden. Fien turnde haar oefening mooi en netjes door. Julie maakte helaas een klein foutje met haar hand waardoor ze van het toestel gleed. Na de brug kwamen onze meisjes in actie aan de sprong waar Julie Meyers en Margaux Daveloose elk een mooie sprong lieten zien. Aan de vloer turnden Julie Vandamme en Margaux Daveloose mooie oefeningen met 4 tumblingreeksen.

Aan de balk kwamen Fien en Julie Meyers opnieuw aan de bak. Fien turnde een stabiele oefening, Julie Meyers moest 2 keer van het toestel.  Het teamtotaal van 94.100 was ondanks de foutjes goed genoeg voor de 2e plaats.  Frankrijk won het goud, Spanje het brons.

Credit: Laurie Photographies.