mardi 23 juillet 2019

EYOF 2019: Alles wat je moet weten!

De Europese Jeugd Olympische Spelen begonnen zondag met de openingsceremonie in Baku, Azerbeidjan. 3600 atleten tussen 14 en 18 jaar zullen er de komende dagen proeven van de Olympische ervaring. 

Credit: EYOF 2019
Team België wordt vertegenwoordigd door Charlotte Beydts, Margaux Dandois en Jutta Verkest bij de meisjes en Glen en Nicola Cuyle en Victor Martinez bij de jongens.
Ze hopen er in de voetsporen van succesvolle landgenoten als Aagje Vanwalleghem, Maxime Gentges, Thomas Neuteleers, Axelle Klinckaert, Nina Derwael, Ward Claeys en Mattis Bouchet te treden.

De wedstrijden starten op dinsdag met de kwalificaties voor de heren. De Belgen turnen in de 2e van 3 subdivisies die om 11u45 start. De jongens beginnen hun wedstrijd aan de ringen. De kwalificaties gelden ook als team competitie.

Op woensdag staan de kwalificaties voor de meisjes op het programma. De Belgische meisjes turnen in de laatste van 4 subdivisies. Ze beginnen hun wedstrijd aan balk. De laatste subdivisie start om 15u15 Belgische tijd.

Donderdag worden de all-roundfinales geturnd. De finale voor de heren start om 10u Belgische tijd, de meisjesfinale start om 14u.

Vrijdag staan de eerste toestelfinales op het programma. De vloerfinale van de heren start om 12u en wordt gevolgd door sprong voor de dames, paard met bogen, brug met ongelijke leggers en ringen.
Zaterdag om 12u start in Baku de sprongfinale voor de heren. Aansluitend volgen de balk, brug met gelijke leggers, vloer en rek.

De finales zouden uitgezonden worden op het volgende kanaal.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire