dimanche 19 novembre 2017

Elite Massilia 2017: 6e plaats per team, 5 individuele finales en brons voor Margaux Daveloose.

Dit weekend vond in Marseille Elite Gym Massilia plaats, een prestigieuze wedstrijd waar jeugd, junioren en senioren aantraden. België was goed vertegenwoordigd en behaalde 5 finaleplaatsen. Margaux Daveloose won het brons tijdens de finale aan vloer voor junioren.

Credit: Elite Gym Massilia
Vrijdag traden Fien Enghels en Julie Vandamme aan in de Massilia Open competitie. Fien werd 9e all-round met 49.567, Julie eindigde als 15e met 49.133. Fien plaatste zich voor de toestelfinale aan brug en vloer.

Zaterdag mocht België ook aantreden in de Master Competitie, waar de 6 best geplaatste teams en de twee eerste teams uit de Open competitie het tegen mekaar opnamen. Het Belgische team bestond uit de juniore Margaux Daveloose en de senioren Julie Meyers, Senna Deriks en Axelle Klinckaert. Senna en Axelle maakten beiden hun wederoptreden na een lange periode van blessures. In Marseille kwamen ze beiden op alle toestellen in actie.

Het team begon aan sprong waar Axelle de hoogste score haalde met 13.700. We zagen haar voor het eerst terug in actie aan sprong sinds juni 2016! Senna Deriks scoorde 13.35. Aan de brug ontplooide Senna haar talent en scoorde 13.45. Margaux Daveloose toonde ook een vrij stabiele oefening en scoorde 12.15.

De meisjes hadden een moeilijke rotatie aan de balk. Axelle haalde met 11.950 de hoogste score, gevolgd door Margaux met 11.9. Op de vloer ging het een stuk beter en de meisjes toonden wat ze waard zijn. Senna Deriks onthulde haar splinternieuwe oefening  en scoorde 12.300. Axelle kwam als laatste aan de beurt en toonde een heel energieke oefening met een dubbel gestrekte salto en een dubbel gehoekte salto met schroef. Ze werd beloond met 13.15.

All-round eindigde Axelle Klinckaert als beste Belgische op de 10e plaats (50.900). In het teamklassement eindigden de meisjes als 6e. Axelle plaatste zich voor de toestelfinale aan vloer en Senna aan brug bij de senioren. Bij de junioren kwalificeerde Fien Enghels zich voor de finale aan de brug en aan de vloer, Margaux Daveloose plaatste zich ook voor de finale aan vloer.

Credit: Sofie Naert
In de finales eindigde Fien Enghels als 5e aan brug en als 6e aan vloer. Margaux Daveloose won een mooie bronzen medaille aan vloer met een score van 12.533. Senna eindigde net naast het podium aan brug met een score van 13.233. Axelle had het wat moeilijk aan vloer en eindigde 6e.

Volledige resultaten vind je hier.
Video's van de wedstrijd vind je hier.

dimanche 12 novembre 2017

Drukke tijden voor Team Belgium!

De laatste weken waren behoorlijk druk voor onze gymnasten met internationale wedstrijden in Nederland, Frankrijk, Zwitserland en België waar ze enkele medailles sprokkelden.

Credit: Gymfed


Salamunov Memorial, Slovenië - 20 en 21 oktober
Een paar weken geleden reisden Luka Vanden Keybus, Jimmy Verbaeys, Noah Kuavita en Takumi Onosima af naar Slovenië om er deel te nemen aan de internationale Salamunov Memorial, een competitie waar zowel junioren als senioren aantraden. Met 6 medailles was het een succesvolle competitie voor Team België. Jimmy Verbaeys won all-round het goud en won twee bronzen medailles aan de ringen en aan het rek.  Noah Kuavita won zilver all-round en aan de brug met gelijke leggers en goud aan het rek. Takumi, een eerstejaars senior, moest wat gas inhouden door een rugblessure maar wist zich toch te plaatsen voor de finale aan de brug met gelijke leggers. Hij trad er echter niet aan om zijn rug te sparen voor de wereldbekerwedstrijd in Cottbus waar hij volgende week aantreedt.

Wase Gym Cup, België - 27 tot 29 oktober


De 14e editie van de Wase Gym Cup was een succesvolle wedstrijd voor onze gymnasten die in bijna alle categorieën de titel in de wacht sleepten. Bij de jeugd won Dries De Schepper het goud, voor Bram Vanmullem en Briek Janssens bij de jongens en Charlotte Beydts voor Keziah Langedonck en Kato de Laet bij de meisjes. Beide Gymfed teams wonnen ook de teamtitels.


Credit: Liesbeth Coremans

De junioren en senioren traden in 1 spannende competitie aan. Bij de heren wonnen Justin Pesesse, Mattis Bouchet, Bram De Ridder en Nicola Cuyle het teamgoud. Justin, Mattis en Nicola vulden het podium all-round in deze wedstrijd die als kwalificatiewedstrijd gold voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland, Italië en Zwitserland. Bij de dames won de Zweedse Alva Eriksson voor Elze Geurts en Juliette Pijnacker van Turnz Amsterdam. Het team uit Amsterdam won de teamcompetitie. 

De volledige resultaten vind je hier.


Vriendschappelijke interland Nederland-België-Italië-Zwitserland, Nederland 4 november


Het weekend na de Wase Gym Cup, namen Justin Pesesse, Nicola Cuyle, Mattis Bouchet , Bjorn Luypaert en Victor Martinez deel aan deze vriendschappelijke junioreninterland, een selectiewedstrijd voor de Jeugd Olympische Spelen van volgend jaar. Het team won het brons na Zwitserland en Italië. All-round eindigde Justin Pesesse 6e en was daarmee de beste Belg.


Credit: Mathias Hikketik
Nicola eindigde 11e, Mattis 13e en Victor 16e bij zijn allereerste internationale wedstrijd als junior. Bjorn Luypaert kwetste zich helaas bij het eerste toestel sprong.

Het resultaat vind je hier

Swiss Cup, Zwitserland - 4 november

Hetzelfde weekend moesten de meisjes aan de bak in Zurich voor de Swiss Cup voor junioren. Het team, samengesteld uit Stacy Bertrandt, Noémie Louon, Keziah Langendonck, Kato De Laet, Calisse Kums en Jutta Verkest, won het zilver na Duitsland en voor Zwitserland. 

Credit: Zwitserse federatie

Stacy Bertrandt won ook de all-roundcompetitie voor de Duitse Aiyu Zhu en de Zwitserse Lili Habisreutinger. Noémie Louon strande eindigde als 4e. 

De volledige resultaten vind je hier.

Internationaal tornooi Combs-de-la-Ville, Frankrijk 11-12 november

Dit weekend traden Margaux Daveloose, Julie Vandamme en Fien Enghels (team 1) en Jade Vansteenkiste, Noémie Louon en Stacy Bertrandt (team 2) aan op het internationale tornooi in Combs-de-la-Ville in Frankrijk. Ze wonnen er geen medailles maar deden wel veel ervaring op. Team 1 werd 6e en Team 2 11e. All-round deed Noémie het met haar 15e plaats het best. 

Wat staat er nog op het programma?

* 17-19/11: Jan Gajdos Memorial, Tsjechië
* 17-19/11: Elite Gym Massilia, Frankijk
* 23-26/11: Wereldbeker Cottbus, Duitsland
* 25-26/11: Top Gym, België
* 25/11: Future Cup Linz, Oostenrijk
* 9-10/12: Christmas Cup, Luxemburg.