lundi 10 octobre 2016

Julie Croket begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven!

Julie Croket begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven!

Op zondag 9 oktober kondigde Julie Croket haar afscheid van het actieve topturnen aan. Met turnen is ze nog niet klaar, ze vervoegt immers het trainersteam in het topsportcentrum van Gent.

Credit: An Vanderstraeten

De voorbije 8 jaar, was Julie Croket één van de sleutelfiguren in de opgang van het Belgische team. Als junior maakte ze al indruk op het Europees kampioenschap en deed ervaring op op Topgym in Charleroi en het EYOF in Tampere, waar ze 4 finales haalde. Het was duidelijk dat Julie een schitterende toekomst voor zich had. 

Credit: An Vanderstraeten


In 2010 werd Julie senior en ze turnde meteen haar eerste WK in Rotterdam. Sindsdien was ze een vaste waarde in de Belgische ploeg.  Julie zou nog 3 andere WK's en 3 EK's turnen. Ze maakte ook deel uit van het team dat op het olympisch test-event in Londen, net naast de Olympische kwalificatie greep. Julie haalde wel de individuele kwalificatie voor de Olympische Spelen binnen. Helaas wierp een knieblessure enkele weken voor het begin van de Spelen, roet in het eten.  Het was een moeilijke tijd voor Julie, de ontgoocheling was enorm maar opgeven stond niet in haar woordenboek. 

Julie vocht terug en werkte hard aan haar terugkeer naar het hoogste niveau. Haar vechtlust en volharding maar ook haar werkvreugde en positiviteit, inspireerden velen. In 2014 maakte Julie opnieuw deel uit van het Belgische team dat in China 11e eindigde, het beste resultaat ooit behaald. Julie bleef haar olympische droom najagen en sleepte op het WK in Glasgow met het team een selectie voor het Olympisch test-event binnen. 

Credit: Mathias Hikketik

Op het test-event hielp Julie het team mee aan een bronzen medaille én kwalificatie voor de Olympische Spelen. Julie straalde op het test-event. Van elke oefening spatte de vreugde en de liefde voor het turnen af. Ze pakte de jury en het publiek in met haar prachtige uitstraling. 


Haar laatste wedstrijd turnde Julie op het Open Nederlands kampioenschap in juni. Ze turnde aan brug en balk. 
Julie beëindig nu haar carrière als turnster maar ze begint aan een nieuwe als trainster. Samen met het team in Gent zal ze de nieuwe generatie Belgische gymnasten gaan opleiden. 


Julie is één van de beste Belgische gymnasten en ze zal gemist worden. Niet alleen door haar teamgenoten en fans maar ook door andere buitenlandse gymnasten. Julie, dank je voor alles wat je voor het turnen in België gedaan hebt! Je bent en blijft een inspiratiebron voor velen!



Hoogtepunten carrière Julie Croket
2016 - Olympic Test Event (Rio): 3rd (team)
2015 - World Championships (Glasgow): 11th (team)
2014 - World Championships (Nanning): 11th (team)
2013 - World Challenger Cup (Anadia): 7th (balance beam), 5th (floor exercise)
2012 - Belgian Championships: 1st (all-around)
2012 - European Championships (Brussels): 6th (team), 8th (floor exercise)
2012 - Test Event Olympic Games (London): 5th (team), 5th (all-around)
2011 - International Gymnix Canada (Montreal): 1st (all-around), 1st (vault), 3rd (uneven bars), 2nd (balance beam), 1st (floor exercise)
2011 - European Championships (Berlin): 12th (all-around), 4th (balance beam), 5th (floor exercise)
2011 - World Championships (Tokyo): 16th (team)
2010 - European Championships (Birmingham): 13th (team), 9th (all-around)
2010 - Belgian Championships: 1st (all-around)
2010 - World Championships (Rotterdam): 15th (team), 43rd (all-around)
2010 - World Cup (Ghent): 2nd (floor exercise)
2009 - Belgian Junior Championships: 5th (two events)
2009 - European Youth Olympic Festival (Tampere): 10th (team), 9th (all-around)
2009 - Top Gym (Charleroi): 2nd (all-around), 1st (saut)
2008 - European Junior Championships (Clermont-Ferrand): 8th (team), 8th (vault)
2008 - Belgian Junior Championships: 2nd (all-around)